Welkom

Bij Heart Ki Academy

Ons Holistisch Centrum is een serene en veilige plek voor jou om op adem te komen. Om de verbinding van hoofd naar hart te maken en het contact met lichaam en geest te herstellen. Hier is ruimte voor heling. Hier is ruimte voor jou.

foto over mij
foto over mij 2
Ik ben Gemma Dijkman

Ongeveer 15 jaar geleden besloot ik om op een paardrijtocht te gaan bij Tsylos Park, gelegen aan Chilko Lake Canada. Van tevoren wist ik dat het geweldig zou zijn, en dat was het ook, maar ik had niet voorzien wat een diepgaande impact die het op mijn leven zou hebben, zelfs nu vele jaren later.

Het is moeilijk om het prachtige landschap, de prachtige paarden en, last but not least, de lieve mensen die ik tijdens die reis heb ontmoet, in woorden uit te leggen. In de natuur zijn voelde echt als thuiskomen.

Toen ik terugkwam, gebeurde er iets dat ik niet zag aankomen. Ik werd heel erg depressief, vanaf het moment dat ik mijn voordeur opendeed, voelde ik me niet meer thuis in mijn huis, mijn baan, en kwamen de vele tranen eruit, het duurde maanden, kon niet slapen en wist niet wat ik met mezelf aan moest. Maar dit is geen droevig verhaal! Verdwalen is de beste manier om jezelf te vinden. Het zet dingen echt in beweging. Een van de eerste geweldige dingen die toen is gebeurd, is dat ik mijn paard Jolie heb ontmoet. Dit was het begin van een prachtige reis! Ik vroeg mezelf af, wat wil ik in het leven, wat maakt me echt gelukkig? Ik voelde dat ik dicht bij het bos wilde wonen en dat ik mijn paard in mijn eigen achtertuin wilde houden. Ik maakte een 5-jarenplan, ik bewapende me voor enige weerstand (omdat je het op de een of andere manier zult krijgen). Het eerste wat ik deed was mijn huis verkopen, en zo zette ik elke keer een stap(je) die ik op dát moment kon nemen, elke keer weer wat dichterbij. Wat bleek? Dat ik mijn droom in 3 jaar heb waargemaakt. En onderweg groeide mijn furry family en de liefde in mijn hart ook.

Nu is het tijd voor een nieuwe creatiespiraal. Zoals jullie misschien al weten heb ik, na 25 jaar, mijn baan bij KLM opgezegd. En ben ik mijn eigen bedrijf gestart; lesgeven in o.a. Reiki, Energy Healing voor dieren, Access Bars én werken als paardencoach en holistisch therapeut. Volop genieten!

Ik denk vaak terug aan de tijd die ik in Canada doorbracht, ik heb een prachtige foto in mijn woonkamer hangen. Maar het mooiste is dat ik de stilte en verbinding die ik voelde toen ik daar was, nu in mezelf kan vinden.

Ik hoop dat door een stukje van mijn verhaal te delen het iemand zal inspireren om hun dromen te volgen!

Liefs van mij, may all your wishes come true!