BASIS Jaaropleiding: Holistisch Therapeut voor paard en mens

In de eenjarige BASIS opleiding tot Holistisch Therapeut voor paard en mens staat ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie en energetische healing voor paarden centraal. Uiteraard is er ook alle ruimte om jouw authenticiteit en uniciteit te ontdekken en neer te zetten, om zo tot een volwaardig Holistisch Therapeut te groeien. Na dit basisjaar kun je ervoor kiezen om het verdiepingsjaar te volgen.

Er zijn 12 modules, inclusief Reiki 1 & 2 met bijbehorend certificaat! En kun je dus ook mensen behandelen. (Denk bijv. aan de eigenaar/verzorger van het paard.)

Tijdens deze opleiding zijn er diverse gastdocenten zoals: Monika Potabi van Heartfelt Equine Bodywork, Bart Cox van Ganasha Feeling en Tessa Peters van Horse & Feel.

Alles bij elkaar heeft de opleiding tot doel om jou klaar te stomen tot een compleet en volwaardig Holistisch Therapeut voor paard en mens.

Het opleidingsjaar is opgebouwd uit 12 modules, die hieronder worden toegelicht:

Module 1: Reiki 1

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (universeel/alles wat is) en Ki (kracht/energie). Reiki is een authentieke geneesvorm, die met geen enkele andere spirituele weg vergeleken kan worden. Zelfkennis en zelfheling is een belangrijk proces voordat je een ander kunt helpen. Reiki is dé basis voor iedereen die energetisch werk wil doen. Aan het einde van de dag ontvang je jouw Reiki 1 certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 2: Energy Healing

Tijdens deze module gaan we ons richten op fysiek behandelen van paarden met Healing Energy en gaan we hands-on oefenen. De intake, anamnese en het behandelplan komt ook aan bod en we gaan kijken naar de signalen van het paard.

Module 3: Aura & Chakra’s

Een paard heeft net als een mens een aura en chakra’s. Vandaag gaan we o.a. de 8 hoofdchakra’s bespreken en gaan we een chakra healing doen bij de paarden.

Module 4: Pendelen

Vandaag mag je je eigen pendel uitzoeken en gaan we leren hoe je erop verschillende manieren mee kunt werken. Zo ga je je eigen pendel afstellen en lezen we o.a. de chakra’s van de paarden uit.

Module 5: Heartfelt Equine Bodywork

Gast docent Monika Potabi van Heartfelt Equine Bodywork is Masterson Method® Certified Practioner. Deze dag geeft ze ons in de ochtend een presentatie en een demonstratie over de Masterson Method®. In de middag is gelegenheid om zelf te ervaren hoe je met specifieke zachte fysieke technieken ontspanning kunt bereiken bij het paard. We richten ons vandaag op de blaasmeridiaan.

Module 6: Edelstenen

We bespreken de werking van diverse edelstenen en hoe je ze kunt inzetten voor paard en eigenaar/verzorger. Je krijgt vandaag een chakra edelstenen set cadeau. 

Module 7: Aromatherapie

Alles over het gebruik van essentiële oliën. Toepassingen, dragers, methode van selectie, behandelplan. We bespreken o.a. 25 oliën en hun werking en gaan een Equine Raindrop Massage doen. We nemen ook diverse recepten door. Je ontvangt een starterskit met 3 oliën.

Module 8: Voer of voeding?

De basiscursus over voeding van Gastdocent Tessa Peters van Horse & Feel. 10 online lesmodules met live Q&A’s. Voor 6 maanden beschikbaar. Deze module is geheel online. Je ontvangt een paarden pluk kalender.

Module 9: Lichte massage technieken en Sound healing

Sochtends gaan we praktisch oefenen met lichte massage technieken.

Na de lunch gaan we naar Bart Cox van Ganasha Feeling, locatie Overloon. Hij zal ons uitleg geven over de oorsprong, de diverse toepassingen en over wat klank en resonanties doen. Ons laten ervaren d.m.v. diverse klankschalen en andere authentieke instrumenten: voelen wat trillingen doen, waarnemen van de resonanties in je lichaam. Uiteraard gaan we tijdens de opleiding ook oefenen met het inzetten van klankschalen.

Module 10: Reiki 2

Reiki 2 is gericht op het mentale en emotionele niveau. Je leert nog verder vanuit je intuïtie te behandelen, door de energie te laten stromen op diepere niveaus. Verbinding maken met jezelf en met anderen staat centraal. Je ontvangt de Reiki 2 inwijding, deze zal je energiekanaal verder openzetten en reinigen. En zal je reiki energie 8x zo krachtig zijn als voor je Reiki 1. Ook gaan we vandaag 3 Reiki symbolen leren, met deze symbolen kun je tijdens een Reikibehandeling de energie nóg krachtiger maken. Tevens leer je hoe je een behandeling op afstand kunt geven. Aan het einde van de dag ontvang je een Reiki 2 certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 11: Meditatie & Oefendag

Vandaag gaan we in het energieveld van de paarden mediteren. Reflecterend op alles wat we tot nu toe geleerd hebben. Er is ruimte voor iedere student om te oefenen met datgene waar hij/zij behoefte aan heeft.

Module 12: Praktijk examen

Het praktijkexamen betreft een compleet holistisch consult van A-Z bij een paard van het Holistisch Centrum Noord Limburg of Paddock Paradise in Swolgen of een vergelijkwaardige locatie.

De dag van het praktijk examen is van 11.00 tot 15.00. 

Naast het praktijk examen is er ook een theoretische toets.

DATA OPLEIDING

De eerstvolgende groep start in mei 2025.

Zie studiegids voor exacte data. (formulier onderaan deze pagina)

Deze opleiding is inclusief:

 • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
 • 2x Reiki certificaat van vereniging Cirkel
 • Certificaat van Horse & Feel
 • Cursusmateriaal
 • Een pendel met ketting
 • Een starterskit aromatherapie van 3 essentiële oliën
 • Chakra edelstenen set
 • Theorie toets en praktijk examen
 • Certificaat van deelname

Kosten: € 2520,-

CRKBO geregistreerd en GRO erkend

Holistisch Centrum Noord Limburg is een CRKBO geregistreerde instelling. Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Tevens zijn wij GRO erkend. (GAT register opleidingen). Dit betekend dat je je na de opleiding kunt aansluiten bij het CAT. (Collectief Alternatieve Therapeuten) én je kunt tijdens de opleiding o.a. gebruik maken van het CAT college deal. 

Neem contact op voor een gratis intake gesprek.

  Wil je een gratis studiegids ontvangen?
  Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!