Jaaropleiding: Energetisch Therapeut (humaan)

massage-6520411_1280.jpg

In de eenjarige BASIS opleiding tot Energetisch Therapeut staat ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie en energetische healing voor mensen centraal. We geven in kleine groepen les, maximaal 4 deelnemers, zodat er alle ruimte is voor jou om jouw authenticiteit en uniciteit te ontdekken en neer te zetten, om zo tot een volwaardig Energetisch Therapeut te groeien. 

Wil jij graag je eigen praktijk starten? En mensen op holistische wijze ondersteunen? Dan is deze jaaropleiding een goede start. Na dit basisjaar kun je ervoor kiezen om het 2e leerjaar te volgen.

Het opleidingsjaar is opgebouwd uit 11 modules, die hieronder worden toegelicht:

Module 1: Reiki 1

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (universeel/alles wat is) en Ki (kracht/energie). Reiki is een authentieke geneesvorm, die met geen enkele andere spirituele weg vergeleken kan worden. Zelfkennis en zelfheling is een belangrijk proces voordat je een ander kunt helpen. Reiki is dé basis voor iedereen die energetisch werk wil doen. Aan het einde van de dag ontvang je jouw een Reiki 1 certificaat van Vereniging Cirkel

Module 2: Reiki 2

Reiki 2 is gericht op het mentale en emotionele niveau. Je leert nog verder vanuit je intuïtie te behandelen, door de energie te laten stromen op diepere niveaus. Verbinding maken met jezelf en met anderen staat centraal. Je ontvangt de Reiki 2 inwijding, deze zal je energiekanaal verder open zetten en reinigen. En zal je reiki energie 8x zo krachtig zijn als voor je Reiki 1. Ook gaan we vandaag 3 Reiki symbolen leren, met deze symbolen kun je tijdens een Reiki behandeling de energie nóg krachtiger maken. Tevens leer je hoe je een  behandeling op afstand kunt geven. Aan het einde van de dag ontvang je een Reiki 2 certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 3: Reiki 3a

Reiki 3a is gericht op energetisch en spiritueel niveau. Gedurende de dag word je voorbereid op het Reiki Masterschap met meditaties en oefeningen. Met de keuze voor Reiki Master kies je er bewust voor dat jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw eigen pad en keuzes.
Ook leer je het vierde Reiki symbool en hoe je deze in kunt zetten tijdens een behandeling. Aan het einde van de dag ontvang je een Reiki 3a certificaat van Vereniging Cirkel.

Module 4: Pendelen

Vandaag mag je je eigen pendel uitzoeken en gaan we leren hoe je erop verschillende manieren mee kunt werken. Zo ga je je eigen pendel afstellen en lezen we o.a. de chakra’s op de 5 holistische niveaus uit.

Module 5: Edelstenen

Deze dag gaan we leren over o.a. de werking van diverse edelstenen en hoe je ze kunt inzetten voor jezelf en jouw cliënten. Je krijgt vandaag een chakra edelstenen set cadeau. 

Module 6: Dr. Schüssler celzout therapie

Dr. Schüssler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten.

Vandaag gaan we o.a. leren:

 • wat celzouten zijn
 • hoe ze worden gemaakt
 • de werking van celzouten
 • hoe tekorten ontstaan
 • hoe we ze kunnen inzetten voor mensen (en dieren)
 • Celzouten 1 t/m/ 33
 • Mengsels

Je ontvangt vandaag het boekje “Dr. Schüsslers celzouttherapie” zout als basis voor gezondheid, van der Snoek.

Module 7: Chakra’s & Aura

Tijdens de opleiding leer je over de Chakra’s en de Aura. Op deze dag gaan we praktisch aan de slag met de Chakra Healing. We zetten o.a. de Reiki symbolen en de pendel in en ook gaan we de aura reinigen met een Sjamanistisch gebruik. Én we maken een helende chakra reis waarbij we de chakra’s systemisch opstellen.

Module 8: Soundhealing

Sochtends start de dag bij Gastdocent Bart Cox van Ganasha Feeling, locatie Overloon. Hij zal ons uitleg geven over de oorsprong, de diverse toepassingen en over wat klank en resonanties doen. Ons laten ervaren d.m.v. diverse klankschalen en andere authentieke instrumenten: voelen wat trillingen doen, waarnemen van de resonanties in je lichaam. 

Na de lunch gaan we zelf praktisch aan de slag met klankschalen. Gedurende de opleiding werken we ook met stemvorken, koshi en de drum.

Moldule 9: Oefendag

Tijdens deze dag geef je 2 oefenbehandelingen. Intake, behandeling en afsluiting. 

Module 10: Je eigen praktijk

Een praktische handleiding over het starten van je eigen praktijk. Ook doen we een meditatie “jij bent een oneindig krachtig wezen” en kijken we naar onze beperkende gedachten en belemmerende overtuigingen. 

Module 11: Examen

Het praktijkexamen betreft een compleet holistisch consult van A-Z bij een cliënt op lokatie van het Holistisch Centrum Noord Limburg. 

De volgorde van de modules kan wisselen. Tijdens de opleiding komen er ook andere onderwerpen aan bod zoals o.a. de Schumann resonantie, verschillende meditaties en (beginsels van) Sjamanisme. Naast de klassikale modules worden er ondersteunend virtuele contact momenten ingepland via zoom. 

Deze opleiding is inclusief:

 • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
 • 3x Reiki (1,2 en 3a) certificaat van vereniging Cirkel
 • Access Bars Practitioner certificaat van Access Consciousness 
 • Lesmateriaal
 • Pendel
 • Chakra edelstenen set
 • Theorie toets en praktijkexamen
 • Certificaat van deelname met GRO keurmerk SBU 244

Kosten: €2860.-

CRKBO geregistreerd en GRO erkend

Holistisch Centrum Noord Limburg is een CRKBO geregistreerde instelling. Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Tevens zijn wij GRO erkend. (GAT register opleidingen). Dit betekend dat je je na de opleiding kunt aansluiten bij het CAT. (Collectief Alternatieve Therapeuten) én je kunt tijdens de opleiding o.a. gebruik maken van het CAT college deal. 

De opleiding Energetisch Therapeut staat geregistreerd bij het GRO als:

 • HBO conform
 • 244 SBU Totaal
 • GRO punten

  Wil je een gratis studiegids ontvangen?
  Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!