Shamanisme Practitioner

In de opleiding (duur ongeveer 8 maanden: 6 weekenden) tot Shamanic Practitioner staat ontwikkelen van (vakinhoudelijke) kennis, zelfonderzoek, zelfreflectie, intuïtie, sjamanistisch reizen en energetische healing voor mensen, vanuit sjamanistische wijze, centraal. Uiteraard is er ook alle ruimte om jouw authenticiteit en uniciteit te ontdekken en neer te zetten, om zo tot een volwaardig Shamanic Practitioner te groeien.

Doelgroep

Iedereen is welkom die voelt dat dit zijn/haar roeping is. Het is een intensieve opleiding waarbij de juiste motivatie erg belangrijk is.

Uiteraard kun je zelf kiezen of je er professioneel mee aan de slag gaat, door bijv. een eigen praktijk te starten of bijv. als je Sjamanistische ceremonies/bijeenkomsten wilt organiseren, en/of Sjamanistische reizen wilt begeleiden maar ook als je deze opleiding voor je eigen ontwikkeling wilt gebruiken ben je van harte welkom. Ieder zijn eigen pad op zijn eigen tijd.

We lessen in groepsverband (max. 8), waardoor je veel samenwerkt en oefent met elkaar. Hierdoor heel je niet alleen jezelf op alle niveaus, maar ben je ook in de gelegenheid om anderen te helpen en weer in hun kracht te brengen. Hiermee ontwikkel je gelijk de therapeutvaardigheden. Je leert met én van elkaar.

Let op: wij maken tijdens de opleiding geen gebruik van geestverruimende middelen!

Lesweekenden:

Weekend 1: Het eerste weekend staat in het teken van elkaar ontmoeten op zielsniveau en de weg vrij maken van blokkades om het Sjamanisme te mogen toelaten in ons leven

Uiteraard staat de ochtend in het teken van elkaar ontmoeten op zielsniveau. We gaan deze intense reis samen maken! Dit doen o.a. door een zielsherkenning ceremonie. We lopen kort door de theorie van de basis cursus heen. We doen een aantal  Sjamanistische reizen zoals o.a.: reizen  naar de onderwereld: we vragen aan ons krachtdier om te helpen om de weg vrij te maken om het Sjamanisme te mogen leren, en we gaan één van onze voorouders uit onze bloedlijn ontmoeten en een healing te ontvangen.

Ook gaan we starten om voor elkaar een reis maken en leren hoe je dat overbrengt. Zodat je dat ook voor je cliënten kunt gaan doen.

Daarnaast behandelen we theorie over grounding versus rooting, de taal van de Spirits, en werken met je krachtdieren. En we sluiten het weekend af met een reis naar de boven wereld om onze Spirit Teacher te ontmoeten om begeleiding te vragen voor het pad van de Sjamaan.

Dit eerste weekend mogen jullie je eigen krachtdrum uitkiezen zodat deze besteld kan worden, tijdens het weekend “healing technieken met de krachtdrum” kun je je eigen drum in ontvangst nemen.

Weekend 2: Sjamanistisch Reizen

Dit weekend gaan we verder met het Sjamanistisch reizen. Naast een gedeelte theorie gaan we verder met reizen naar de onderwereld, en de boven wereld. Met gebruik van de drum roepen we een staat van sjamanistisch bewustzijn op, waarmee je door verschillende werelden reist. We maken o.a. een journey naar de onderwereld om “The guardian Spirits of the Land” te ontmoeten.  

Tevens gaan we voor elkaar een reis doen om een verloren krachtdier terug te halen en een ritueel om deze weer te terug te brengen bij de cliënt.

Gedurende de hele opleiding doen we regelmatig een Journey, ook gaan jullie er allemaal één begeleiden met de drum. We gaan het ook hebben over hoe balans vinden tussen Spirit mind en Logic Mind, en wat spiriteel gronden is en wat het belang daarvan is. Andere onderwerpen van dit weekend zijn, energy healing, holistische niveaus, eye gazing, smudgen van aura en voorwerpen.

Weekend 3: het energetisch lichaam: scannen en healen

Dit weekend gaan we leren over het energetisch lichaam. Theorie maar ook praktijk: scannen en healen: van onszelf en voor onze cliënten, met hulp van onze Spirit Teacher uit de bovenwereld. We maken dit weekend minimaal 2 reizen, één voor onszelf en één voor de ander, gericht op het scannen en herstellen van het energetisch lichaam. 

Tijdens dit weekend  wordt Sjamanisme gecombineerd met tai chi. Zo leren we o.a. ook hoe we Chi kunnen laten stromen door onze ademhaling. Gronden, wortelen en ons energetisch lichaam sterker maken. We leren een praktische techniek/oefening om jouw energetisch lichaam in balans te houden, die je thuis toe kunt voegen aan je dagelijkse routine en tevens aan je cliënten mee kunt geven als oefening voor thuis.

Naast het leren over het energetisch lichaam ontvang je dit weekend ook een les over Edelstenen: de werking van diverse edelstenen en hoe je ze kunt inzetten voor jezelf en jouw cliënten. Deze les is als grotendeels als thuisstudie toegevoegd. Je krijgt vandaag een chakra edelstenen set cadeau.

Vanaf weekend 3 gaan er steeds 2 deelnemers een reis begeleiden met de krachtdrum.

Weekend 4: Sjamanistische technieken met de krachtdrum

We gaan het hele weekend aan de slag met het leren toepassen van sjamanendrum technieken waarmee je je cliënt kunt begeleiden; krachtdierreizen, questdrummen, soulretrieval en healing. Ook leer je hoe je op eigen authentieke en traditionele wijze een drumcirkel kunt faciliteren. Je ontvangt dit weekend jouw eigen gekozen krachtdrum. 2 deelnemers gaan een reis begeleiden.

Naast het leren over de krachtdrum ontvang je ook een les over Soundhealing, deze is als thuisstudie toegevoegd. Zodat je naast de drum naar wens ook kunt werken met andere soundhealing instrumenten zoals: klankschalen, stemvorken, rainstick, koshi.

Weekend: 5 kruidenleer

Onze Sjamanistische voorouders maakten overal ter wereld dagelijks gebruik van de kracht van kruiden. Fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd: het gebruik van geneeskrachtige planten is net zo oud als de mensheid. Er wordt gebruik gemaakt van de werkzame stoffen in de plant of kruiden. Een stuk theorie over kruiden, incl. het maken van zalf, tinctuur, en diverse recepten; o.a. een natuurlijke antibiotica, pijnstiller, zalf voor artritus, ontstekingsremmende tinctuur, detox sap, een middel tegen migraine en nog veel meer.  Naast de kruiden integreren we ook de essentiële oliën.

We gaan dit weekend o.a. een eigen auraspray en smudge sticks maken van gedroogde kruiden en bloemen.

Naast het leren over het inzetten van kruiden en planten ontvang je ook een les over Essentiële oliën: met o.a. een stuk geschiedenis, hoe ze gemaakt worden, de does en dont’s en de werking van 25 verschillende oliën. En hoe je ze kunt inzetten voor jezelf en jouw cliënten. Deze les is als grotendeels als thuisstudie toegevoegd. Je krijgt vandaag een 3 essentiële oliën cadeau.

2 deelnemers gaan een reis begeleiden.

Weekend 6:

We gaan de taal met de Spirit Wereld verder uitbreiden. En we gaan o.a. leren werken met verschillende krachtdier medicijnen. De laatste 2 deelnemers gaan een reis begeleiden. En we gaan leren hoe we onszelf spiritueel kunnen beschermen.

We sluiten het weekend af met een give away: Een Lakota ritueel waarbij je een dierbaar voorwerp weg geeft, je geeft daarbij aan wat het jou gebracht heeft, en wat je hoopt dat het hen zal brengen.

Alle lesdagen zijn van 10.00 tot 16.00 en worden op locatie in Berg en Dal gegeven.

Eindexamen:

Na het laatste weekend volgt het eindexamen. Deze plannen we individueel in. Dit is op Lokatie van Heart Ki Academy in Bergen.

Het praktijkexamen betreft een compleet Sjamanistisch consult van A-Z bij een cliënt op locatie van het Holistisch Centrum Noord Limburg. Waarbij je praktijk examen ongeveer 3 uur in beslag neemt.

Deze opleiding is inclusief:

 • Lunches, koffie, thee en versnaperingen
 • Lesmateriaal (hard copy)
 • Chakra edelstenen set
 • Krachtdrum (keuze uit 3 soorten)
 • Theorie toets en praktijkexamen
 • Certificaat van deelname met GRO keurmerk SBU 217

Kosten: €3330.-

CRKBO geregistreerd en GRO erkend

Holistisch Centrum Noord Limburg is een CRKBO geregistreerde instelling. Dit betekent dat wij voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs.

Tevens zijn wij GRO erkend. (GAT register opleidingen). Dit betekend dat je je na de opleiding kunt aansluiten bij het CAT. (Collectief Alternatieve Therapeuten) én je kunt tijdens de opleiding o.a. gebruik maken van het CAT college deal.

De opleiding Shamanic Practitoner staat geregistreerd bij het GRO als:

 • HBO conform
 • 217 SBU Totaal
 • 7.75 GRO punten

  Wil je een gratis studiegids ontvangen?
  Laat je e-mail adres achter en ik stuur deze naar je toe!