Oorsprong Reiki

Mikao Usui (1865-1926) is de  (her)ontdekker en grondlegger van Reiki.

In 1921 liet hij zich inwijden tot Tendai-monnik en trok hij zich terug in het klooster op de berg Kurama. Hier las hij de Tantra Lotus Sutra. Hierin stond een symboolformule, in het Sanskriet, waarmee de techniek om Reiki te gebruiken geleerd kon worden. De tekst was ruim 2500 jaar oud en de interpretatie was verloren gegaan. Tijdens een 21 daagse “morgenster” meditatie werd zijn hoofd gevuld met een groot spetterend licht en kreeg hij de inwijding om niet alleen zichzelf maar ook anderen te genezen, en begreep hij de eeuwenoude tekst.

De “Usui Reiki Ryoho” is het systeem wat hij ontwikkelde als weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. (Ryoho is Japans voor therapie).

Dr-Mikao-Usui

Reiki is love, love is wholeness,
wholeness is balance,
balance is well being,well being is freedom from disease

-Mikao Usu

Wat is Reiki

Reiki is het Japanse woord voor de alles omvattende en alles doordringende levensenergie. Het woord Reiki bestaat uit de Japanse karakters Rei (universeel/alles wat is) en Ki (kracht/energie).

Reiki een authentieke geneesvorm, die met geen enkele andere spirituele weg vergeleken kan worden. Reiki is een (zelf)genezende methode en valt onder alternatieve geneeskunde.

Maar Reiki is meer dan een genezingsmethode, het is ook een manier van leven volgens de 5 Reiki principes:

Juist vandaag ben ik liefdevol
Juist vandaag ben ik onbezorgd
Juist vandaag ben ik dankbaar voor alles wat op mijn pad komt
Juist vandaag doe ik mijn werk met toewijding
Juist vandaag ben ik vriendelijk tegen iedereen

 

Wat doet Reiki

Als je Reiki geeft maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Je bent een kanaal waardoor de levensenergie naar jezelf en ook naar anderen door kan stromen. waardoor het zelfhelend vermogen wordt gestimuleerd. Iedereen heeft deze energie van nature tot zijn beschikking, vaak verliezen we gedurende ons leven  de verbinding. Reiki werkt op alle holistische niveaus door: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.

Ook helpt Reiki je groeien in spiritueel bewustzijn en het versterken van je intuïtieve vermogen. Je komt weer volledig in contact met je kern, met wie je werkelijk bent. . Je zult versteld staan wat Reiki voor je kan betekenen.

Reiki is een mooie toevoeging voor jezelf als persoon, maar ook voor mensen die al werken als therapeut of coach.

Drie niveaus

Het westerse Usui-Reiki systeem bestaat uit 3 graden:

1e graad (beoefenaar): initiatie van het fysieke lichaam
2e graad (behandelaar): initiatie van het fysieke, emotionele en mentale lichaam
3e graad (Master): initiatie van het fysieke, emotionele, mentale, en energetisch/spiritueel lichaam